Beste Tafsier-werken.

De vragensteller zegt:
Wat is het beste Tafsier-werk, dat vrij is van fouten, dat u ons aanbeveelt?

Zie het antwoord van Shaykh Saalih Fawzaan (moge Allaah hem beschermen).
Een andere fatwa waarin Shaykh Fawzaan een soortgelijke vraag kreeg.

Vraag: Wat zijn de boeken van Tafseer die u adviseert om te lezen?

Antwoord: Zonder twijfel, de boeken van tafseer zijn er veel en alle lof is aan Allaah; dit is van de de gunsten van Allaah(Subhaanahu wa Ta'ala). Tafseers verschillen, sommige zijn uitgebreid, andere samengevat. Sommigen zijn vrij van fouten, en anderen hebben fouten in zich, vooral in Aqeedah (geloofsleer).

Ik adviseer mijn jonge broeders (het lezen van) 'Tafseer Ibn Katheer'. Voorwaar, het is van de beste boeken van Tafseer in zijn methodologie en benadering ondanks zijn kleine grootte. Dit is omdat het de Quran uitlegt met de Quran en dan met de Profetische Sunnah, en dan met uitspraken van de Salaf zoals genoodzaakt door de Arabische taal waarin het is geopenbaard, (dat maakt het) een nauwkeurige en betrouwbare Tafseer.

(Ik adviseer mijn jonge broeders ook het lezen van) 'Tafseer Al Baghawee' en 'Tafseer Al Haafith Ibn Jareer At Tabaree', wat een uitgebreide en uitvoerige Tafseer is en en waarop andere Tafseer boeken vertrouwen. Ook (adviseer ik mijn jonge broeders het lezen van) 'Tafseer Ash Shaikh 'AbdurRahmaan As Sa'dee'. Het is een goede en makkelijk verwoorde Tafseer en overvloedig in kennis.

Wat betreft de andere boeken van Tafseer, ze zijn uitmuntend in sommige aspecten, maar ze hebben in zich bepaalde fouten, vooral in Aqeedah. Deze Tafseers zijn niet gepast om te lezen behalve door een persoon die stevig gegrondvest is in kennis en die het goede ervan kan nemen terwijl hij het slechte ervan vermijdt.

Echter, de beginner is hiertoe niet in staat, dus hij moet zich vasthouden aan de Tafseers die geen gevaarlijke fouten bevatten zoals "Tafseer Ibn Katheer", "Tafseer Al Baghawee" en"Tafseer al Haafith Ibn Jareer At Tabaree" die goed en kostbaar zijn en Alle Lof is aan Allaah.


Bron:
http://www.salafyink.com/studentsofk...oksTafseer.pdf

0 reacties:

Een reactie posten