Wetenschappelijke wonderen in de koran

sheich mohammed nasirdien al baanie rahiemehoeallaah.

De vraagsteller: de laatste tijd wordt er veel gepraat over de wetenschap van wonderen van de koran, wat is uw mening hierover?

Antwoord: wij zeggen dat de koran volledig wonderbaarlijk is die bewijst dat de koran van Allah (swt) is. [en wanneer die niet van allah geweest was dan zouden dan zouden zij daarin veel tegenstrijdigs vinden] nisa-82

Maar het is niet toegestaan naar ons weten om de verzen van de koran uit te leggen met wat niet overeenkomt met de arabische uitleg, met als doel om een wetenschappelijk wonder van de koran te tonen, de islam heeft deze moeite/overdrijving niet nodig om een vers van de koran uit te leggen die tegengesteld zijn aan de arabische uitleg, een uitleg met als doel om een wetenschappelijk wonder aan te tonen in deze tijd, de islam heeft geen behoefte aan dit en zulke wonderen.

Dit is bij mij volledig te vergelijken dat sommige verhalenvertellers en sommige uitnodigers de profeet (saws) willen verhogen met sommige wonderen die overgeleverd worden in sommige boeken die alles wat maar te vinden is overleveren van ahadith over wonderen.

Wij zeggen de profeet van allah (saws) is hoger en verheven om geprezen te worden met onwaarheden, ook zeggen we in een meer verdienstelijke wijze dat de woorden van allah (swt) hoger en verheven zijn om overdreven moeite te doen om zijn verzen te interpreteren met als doel om te tonen dat deze vers een modern wetenschappelijk wonder bezit.
(wonderen) koran uitleggen d.m.v. mening- sheich saalih alfawzaan

0 reacties:

Een reactie posten